RomanaMagyarEnglish
  Pagina Principala
  Facilitati
  Harta
  Tarife
  Atractii Turistice
  Activitati din Tabere
  Video
  Contactati-ne
Poiana Florilor

Situata pe versantul ce coboara de sub abruptul Pietrei Galbenei pana in Valea Galbenei, Poiana Florilor este constituita dintr-un grup de poieni ca niste insule in padurea de fag. Meritandu-si pe deplin numele, Poiana Florilor este un adevarat paradis in lunile de vara cand sute de specii de flori inunda parca pantele insorite, colorandu-le viu. Fanetele sunt deosebit de bogate in aceasta zona.n partea de jos a poienii, la marginea drumului forestier pe Valea Galbenei este un izvor cu apa rece, potabila. Peisajul este dominat spre nord de Piatra Galbenei, ale carei abrupturi depasesc 200 m.
 
Versantul opus este un abrupt impadurit despicat de Valea Seaca, ce coboara de pe Muntele Tapu, aducand aluviuni loesice din Groapa Ruginoasa.
 
In dreapta Vaii Seci, Dealul Varseci adaposteste pestera cu acelasi nume, avand un portal impunator si o galerie de 440 m, concretionata.
 
O serie de paraie, marcate de benzi de padure si tufarisuri, traverseaza partea superioara a poienii, creand o vale cu debit considerabil. Din aceasta cauza, pe alocuri terenul este destul de mlastinos.
Cetatile Ponorului
Cheile Galbenei
Poiana Florilor
Cheile Somesului Cald
Pestera Focul Viu
Pestera Zmeilor (Onceasa)
Pestera Ursilor
Pestera Ghetarul Scarisoara
Pestera Humpleului
Cascada Valul Miresei (Rachitele)
Lacul Belis Fantanele
inapoi | top 

 
� 2023 Sat de vacanta Ic Ponor-Padis. Toate drepturile rezervate.